Vitaal met de 5 Elementen

Een vitaliteitsadvies volgens de 5 elementen is gebaseerd op de oude Chinese leer van de Nine Star Ki, waarin de elementen Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal de hoofdrol spelen. Hout, Aarde en Metaal kennen zelfs een paar varianten binnen hun eigen element.

Ieder mens wordt geboren met zijn eigen karaktertrekken en talenten. Vaak horen deze bij de elementenreeks zoals die op basis van je geboortedag berekend kan worden. Minimaal 1 element is er van nature in je leven aanwezig, maar het zijn er nooit meer dan 3. 

 

Je hebt  ze zelf verder vorm gegeven, immers, ieder mens loopt zijn eigen pad met zijn eigen levensopdracht. Je deed dat bijvoorbeeld door te kijken naar het voorbeeld van je ouders, die op hun beurt weer handelen vanuit hún eigen elementenreeks, en ook weer hebben geleerd van hún voorouders. En zo zijn langzamerhand familiepatronen en –eigenschappen ontstaan.

Een vitaliteitsadvies geeft waardevolle informatie over hoe de elementen hun werk doen in jouw leven. Het kan ook laten zien hoe jouw talenten en eigenschappen vorm geven aan de relatie met de mensen om je heen, zowel privé als op je werk.

 

Omdat ieder mens altijd elementen mist in zijn eigen reeks, zijn er ook gebieden in je leven waar dingen minder vanzelf gaan, of het nou om werk, relaties, je huis of je gezondheid gaat. Vaak zijn dat heel praktische dingen, zoals:

  • Iedere keer is het weer een klus om je werk op orde te houden …
  • Er gaat nou nooit eens iets soepel in jouw leven …
  • Je bent altijd weer geraakt door de prachtige verhalen op Facebook, en het lukt jou net om 3 degelijke zinnen over je dag  te delen …
  • Die presentaties blijven maar doodeng om te geven …
  • Uitgebreid koken is aan jou niet besteed, het wordt gewoon steeds opnieuw een snelle optie die je allang niet meer lekker vindt. Je wilt wel anders, maar ja …

 Niet meteen erg, soms wel lastig. En je zou willen dat je ze zou kunnen veranderen zodat je stappen kunt zetten, in je werk, je creativiteit of je gezondheid.

 

De levensenergie, Chi of Ki, stroomt door de missende elementen op bepaalde vlakken minder gemakkelijk en na verloop van tijd soms zelfs helemaal niet meer.  

 Een vitaliteitsadvies laat je allereerst zien waar je talenten én je uitdagingen liggen. De vervolgstap is dat het je praktische handvaten geeft om de missende elementen tóch in beweging te krijgen zodat ze mee  kunnen stromen in de stroom van JOUW leven. Vaak zijn het activiteiten die je kunt toevoegen in je dagelijkse leven.

Die kunnen vervolgens uitgebouwd en ondersteund worden door je eetpatroon aan te passen aan de 5 elementen, en zo je voeding 5-elementen ‘rond’ te maken.

Om ook in je huis en tuin de 5 elementen stromend te maken kunnen de principes van de Feng Shui worden toegepast. De komende zomer zal ik ook die module afronden.

"What if you were willing to offer what you truly have to offer to the world, that you have never been willing to be?."

- Gary Douglas -

Gary Douglas