Inspiraling

draai 12

 

Dat ik enthousiast ben over de mogelijkheden die de Access Bars® mij én mijn cliënten bieden, dát heb ik vaker verteld.

 

Maar … wat zíjn dat nou eigenlijk, die Access Bars®?

Heel kort gezegd: De Access Bars® zijn 32 banen en punten op het hoofd, die rechtstreeks in verbinding staan met aspecten van het leven. Op die banen ligt in elektro magnetische vorm informatie opgeslagen.

Soms zinvol en nuttig, soms ook helemaal niet meer van toepassing.

Soms nieuw, soms ook heel oud.

Soms informatie die in dit leven is opgedaan, soms informatie die is overgenomen van vorige generaties of op een andere manier meegenomen naar dit leven.

Soms van jezelf, soms informatie die je ergens hebt opgepikt en toegeëigend.

Kortom: een schat aan informatie die lang niet allemaal meer van nut is voor het hier en nu.

Continue reading

draai 9

 

Een jaar geleden maakte ik kennis met de Access Bars®. Al eerder kwam de naam voorbij, maar zonder inhoud, dus hangen bleef het niet. Tot een jaar geleden dus …

Een gevleugelde uitspraak van één van de grondleggers van Access Consciousness, Gary Douglas, is: “In het slechtste geval heb je het gevoel dat je een fantastische massage hebt gehad. In het beste geval verandert je leven”.

En daarin werd ik uitgedaagd … Dát wilde ik wel eens meemaken!

Continue reading

uitgekomen wilgenkatjes2

“April doet wat hij wil” en dat is duidelijk te zien. Van buiten de tuin in lopen zonder jas, tot de hond uitlaten met de kraag van de jas hoog opgezet, alles op dezelfde dag … De verschillen zijn groot in deze tijd van het jaar.

De natuur laat haar kracht zien. In het weer, maar ook in de snelheid waarmee bomen uitbotten en planten groeien. Het ene moment in knop, het volgende moment volop bloeiend. Ieder jaar weer een wonder!

Ook wij mensen bezitten die enorme kracht, ook al vergeten we dat soms wel eens. Soms klinkt het ook bijna ‘not done’ om dat uit te spreken. Vooral daar waar heftige ziektes toeslaan en we alleen maar hulpeloos lijken toe te kunnen kijken.

Hebben we het vertrouwen nog wel dat het lichaam dat ook écht kan, gezond zijn? Eventueel met een beetje hulp?

Continue reading

uitgekomen wilgenkatjes

Als ik naar buiten loop, ruik ik het al: het is inmiddels écht lente aan het worden!

Voor ons mensen vaak een reden om blij te worden. De lange donkere tijd van de winter wordt langzaam verdreven door het licht van het voorjaar. We voelen ons lichter en zien de wereld letterlijk in een ander daglicht.

Toch is deze laatste periode voordat de warmte echt aan kracht heeft gewonnen, vaak ook een periode waarin griep en verkoudheid toeslaan. Omdat we snel van binnen naar buiten lopen, al lekker even zonder jas. Of omdat we toch nog veel binnen zijn, vaak gezellig samen met andere mensen. Zo kunnen juist de virussen die verkoudheid en griep veroorzaken zich gemakkelijk verspreiden via hoesten of niezen. Microscopisch kleine vochtdruppeltjes komen daarmee in de lucht en vinden een dankbaar slachtoffer in de mens die zo aan het eind van de donkere periode niet meer beschikt over een optimale weerstand.

Continue reading

ruta 2

 

Over niet al te lange tijd is het weer zover: 10 april, de geboortedag van Samuel Hahnemann. Deze grondlegger van de klassieke homeopathie werd al in 1755 geboren, maar liefst 261 jaar geleden. Niet echt een bevlieging dus, die homeopathie. Maar waar gaat het nu eigenlijk over in de homeopathie? Daarom: een paar grondbeginselen op een rijtje …

Continue reading

IMG_0826

Op het moment dat ik dit artikel schrijf is de laatste dag van de zomervakantie aangebroken. Zes weken lang hebben we kunnen genieten van onze vakantiestructuur (lees: geen structuur …). We hebben het land van een andere kant bekeken, lekker veel geslapen en gedaan waar we zin in hadden. En dat was heerlijk! Maar, ook goed dat het nu weer ‘gewoon’ wordt. En dat er weer een doel in de dag komt. Vol frisse moed zijn plannen gemaakt en daar ga ik lekker mee aan het werk. Nieuwe dingen doen, oude dingen oppoetsen en verfraaien … Daar krijg ik energie van!

Maar wat als je zelfs na een periode van uitrusten nog geen energie hebt? Wat als het iedere dag weer een uitdaging is om op te staan? Wat als je wel kunt janken als je alleen al denkt aan weer een dag werken en zorgen?

Deze klachten kunnen voortkomen uit heel verschillende oorzaken. En voor een goede aanpak moet dan ook naar het totaalplaatje gekeken worden. Tóch is dat totaalplaatje niet meteen altijd even duidelijk en zijn er wat onderzoeken nodig.

Continue reading

"What if you were willing to offer what you truly have to offer to the world, that you have never been willing to be?."

- Gary Douglas -

Gary Douglas