draai 12

 

Dat ik enthousiast ben over de mogelijkheden die de Access Bars® mij én mijn cliënten bieden, dát heb ik vaker verteld.

 

Maar … wat zíjn dat nou eigenlijk, die Access Bars®?

Heel kort gezegd: De Access Bars® zijn 32 banen en punten op het hoofd, die rechtstreeks in verbinding staan met aspecten van het leven. Op die banen ligt in elektro magnetische vorm informatie opgeslagen.

Soms zinvol en nuttig, soms ook helemaal niet meer van toepassing.

Soms nieuw, soms ook heel oud.

Soms informatie die in dit leven is opgedaan, soms informatie die is overgenomen van vorige generaties of op een andere manier meegenomen naar dit leven.

Soms van jezelf, soms informatie die je ergens hebt opgepikt en toegeëigend.

Kortom: een schat aan informatie die lang niet allemaal meer van nut is voor het hier en nu.

En dan is het fijn om de overbodige ballast los te laten. Een Access Bars® sessie biedt daarvoor  een mooie en vaak heel ontspannen manier om dat te doen.

Grote schoonmaak in je hoofd, het defragmenteren van je eigen harde schijf …. En daardoor ontstaat duidelijker zicht op, en ruimte voor, de dingen die wél van belang zijn in het hier en nu. Dingen waar je verder mee aan de slag wilt.

 

overzicht bars punten2

 

En … hoe gaat dat dan, zo’n sessie?

Eigenlijk is dat heel eenvoudig. Alle banen en punten liggen op het hoofd.

Je ligt daarom lekker op een massagetafel of in een luie stoel. Er hoeven geen kleren uit en olie komt er ook niet aan te pas.

Tijdens een sessie worden alle 32 banen en punten aangeraakt en een tijdlang vastgehouden.

Zachtjes, met weinig druk … zo simpel is het. Vaak ontstaat al heel snel een grote ontspanning en vallen mensen in een soort slaap.

Een uur liggen lang? Meestal is het al voorbij voordat je er erg in hebt. Onder het genot van een kop thee praten we dan nog even na, over wat jij vindt dat je wilt delen.

 

Wat maakt het anders?

De Access Bars® staan in verbinding met aspecten van het leven, en met alle gedachten, oordelen en ingesleten patronen die over die aspecten bestaan. Voorbeelden van die aspecten zijn: controle, creativiteit, geld, het lichaam, plezier, verdriet, en je wensen en dromen. En zo zijn er nog een aantal.

Door een Bars sessie verandert er iets in de houding ten opzichte van die aspecten. Komt er ruimte voor het maken van keuzes. Is het daarvoor nodig dat je lichaam waarin je je leven leeft zich aanpast, dan zal er ook in je lijf het één en ander in werking gezet worden.

Bewust of onbewust ben jij het die de keuzes maakt … in wat je loslaat en waar je nog aan vasthoudt.

Veel andere methodes kennen ook het aanraken van punten en banen, alleen staan die vaak in verbinding met delen van je lichaam en de processen daarin. Als daar beweging in komt, verandert er ook veel in je leven.

Eigenlijk een beetje de omgekeerde weg, zou je kunnen zeggen. En niet beter of slechter. Gewoon, anders.

 

En dit is míjn weg, je bent welkom … om een stukje mee te lopen, bijvoorbeeld.

"What if you were willing to offer what you truly have to offer to the world, that you have never been willing to be?."

- Gary Douglas -

Gary Douglas